Top Ad unit 728 × 90

recent

κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδο! Νοστιμότατο!!!!


Lamington, αυστραλέζικο κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδο! Νοστιμότατο!!!!
Συνταγή
Υλικά (4-6 άτομα)


  • 3 μεγάλα φλιτζάνια αλεύρι όλες τις χρήσης
  • 1 κουτάλι της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 4 βανίλιες
  • Ζουμό δύο πορτοκαλιών
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 250 γρ βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 5 κουτάλια της σούπας, άχνη ζάχαρη
  • 300γρ κουρβετούρα
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Μέθοδος:
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι που να μαλακώσει, στο μισό λεπτό. Το βάζουμε στο μίξερ. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με την καστανή, το γάλα, το χυμό, αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε για 3 με 5 λεπτά.
2. Σε ένα τετράγωνο ταψί, βάζουμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε το μίγμα. Το ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς, μέχρι που να ροδίσει για 20-30 λεπτά.
3. Για την επικάλυψη της σοκολάτας, λιώνουμε την κουρβετούρα σε μπελ μαρι. Περί χύνουμε στο μπελ μαρι το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
4. Μετά από 20-30 λεπτά, βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα. Όταν έχει κρυώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, στρώνουμε τη σοκολάτα. Στο τέλος, σκορπαμε πάνω του το ινδοκάρυδο.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν να την συνταγή!!
Αικατερίνη Σαρικεχαγιά
κέικ με επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδο! Νοστιμότατο!!!! Reviewed by Life Time on 10:09:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by TipHero GR © 2014 - 2016
Designed by WebApp Design

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.