Top Ad unit 728 × 90

recent

Φτιαχνε η γιαγιά μου κάθε χρόνο τέτοια εποχή που έβγαιναν τα βύσσινα και την απολάμβαναν οι «μεγάλοι» το φθινόπωρο.



Αυτή τη συνταγή την έφτιαχνε η γιαγιά μου κάθε χρόνο τέτοια εποχή που έβγαιναν τα βύσσινα και την απολάμβαναν οι «μεγάλοι» το φθινόπωρο.
Τι χρειαζόμαστε:
  • 1 κιλο βυσσινα
  • 800γρ. ζαχαρη
  • 2 λιτρα μπραντι
  • 2-3 ξυλα κανελα
  • 5-6 καρφακια γαρυφαλλο
Πώς το κάνουμε:
Βαζετε τα βυσσινα με ή χωρις κουκουτσι και τη ζαχαρη σε ενα μπουκαλι και τα αφηνετε στον ηλιο για 1 βδομαδα.
Στη συνεχεια προσθετετε το μπραντι και το αφηνετε για 1 μηνα τουλαχιστον, ενω ανα τακτα διαστηματα το ανακινειτε.
Προαιρετικα μπορειτε να βαλετε κανελα ή γαρυφαλλα ή και τα 2 για περισσοτερο αρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με τον ιδιο τροπο γινεται και λικερ με κερασια. Τα φρεσκα φρουτα, η ζαχαρη και ο ηλιος ειναι το μυστικο της επιτυχιας τους.
Μπορειτε να χρησιμοποιειτε τα λικερ για να μαριναρετε φρουτοσαλατες, αλλα και σε γλυκα αντι για κονιακ.
Φτιαχνε η γιαγιά μου κάθε χρόνο τέτοια εποχή που έβγαιναν τα βύσσινα και την απολάμβαναν οι «μεγάλοι» το φθινόπωρο. Reviewed by Life Time on 9:29:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by TipHero GR © 2014 - 2016
Designed by WebApp Design

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.